Eerstesteenlegging Doorn Noord

De bedrijven van Doorn Noord


Met een terrein dat volop in aanleg is, zijn intussen ook de bedrijven gekend die zich zullen vestigen op het nieuwe bedrijventerrein Doorn Noord in Ninove. 30 bedrijven stelden zich kandidaat voor een plekje op dit duurzame bedrijventerrein waar lokale energieopwekking, ruimtelijke kwaliteit, biodiversiteit en slim delen & samenwerken de centrale principes vormen. 
11 kandidaten kregen ondertussen een lot toegewezen, 2 bedrijven moeten nog finaal beslissen.

De gekozen ondernemingen zijn actief in verschillende sectoren. Dit zijn de eerste elf bedrijven die een lot toegewezen kregen: 

ABEE bvba: actief in engineering van batterijprototypes, batterij-ontwikkeling, adviesverlening, e.d.

Dewo Europe nv: invoer/groothandel van fietsonderdelen/fietsen

De Dagmoed vzw: maatwerk met tewerkstelling van mensen met een afstand tot het normale arbeidscircuit

De Doncker D. bvba: buitenschrijnwerk ramen/deuren in alu, PVC en hout, glaswerken, zonwering, rolluiken, overkappingen

ILvA: de uitbating van een recyclagepark

Keukens De Abdij: keukens op maat & interieurs

Smart Projects bv met exploitatie door ALFA SUN & ALFA COOL: installatie van energiebesparende technieken zoals zonnepanelen, zonneboiler, warmtepompen, enz.

Temsed NV met exploitatie door Zelfbouwmarkt bvba: groothandel met (afhaal)magazijn, e-commerce, productontwikkeling R & D, assemblage van onderdelen tot nieuwe producten met eigen designs, import en export van afgewerkte producten, enz.

Van Den Brouck - De Sutter bvba: opslag, mechanische behandeling, verwerking, sortering en overslag van oude metalen, groothandel in ijzer en staal, schroot en oude non-ferrometalen, en depollutie van afgedankte voertuigen

Petrus De Vos & zn bvba: actief in dak- en torenwerken

Eerste kennismaking

Op uitnodiging van SOLVA kwamen deze bedrijven in december 2019 al een eerste keer samen om kennis te maken en te overleggen over de stedenbouwkundige vereisten van de verkoopsvoorwaarden. Hier werd ook de oproep gelanceerd om bij de start van de opmaak van hun bouwplannen advies in te winnen bij de omgevingsambtenaar van Stad Ninove en bij de projectleider Pieter Kindermans. Tijdens deze bijeenkomst gaf Fluvius advies over hun aansluiting op het net. Think-E gaf meer toelichting over de mogelijke energieconcepten op basis van het verbruikersprofiel van de toekomstige bedrijven. 

Indeling van het terrein

Ieder bedrijf kreeg intussen een specifiek lot toegewezen. Daarnaast onderzoeken we ook de aanleg van een windturbine, een bedrijfsverzamelgebouw in combinatie met een dienstencentrum, een vrachtwagenparking en een mobipunt. Hiervoor werd ruimte voorzien op het terrein.

Foto: Dirk Wollaert