20180612  Mg 4024

12 juni officiële kick-off verkoop percelen Doorn Noord


Op 12 juni startte de officiële verkoop van het bedrijventerrein Doorn Noord met de voorstelling van het terrein door het stadsbestuur van Ninove en SOLVA. 60 deelnemers en pers vulden de loods op het terrein aan de Aalstersesteenweg.

Dat er een nieuw terrein komt in Ninove zullen we geweten hebben, want het meest duurzame bedrijventerrein wordt met tromgeroffel voorgesteld.

De stad Ninove en SOLVA hebben de ambitie om binnen de regio Zuid-Oost-Vlaanderen een kwaliteitsvol en duurzaam bedrijventerrein te realiseren met een verwachte tewerkstelling van 600 à 1000 mensen.

De krijtlijnen om deze ambitie waar te maken, staan in een ontwerp dat garant staat voor een kwalitatieve inrichting van het openbaar domein en de mede-eigendom. Er is bijzondere aandacht voor beeldkwaliteit en multimodale bereikbaarheid zonder hierbij de biodiversiteit uit het oog te verliezen. Door het nauwkeurig kiezen van voorschriften zullen ook de bedrijven zelf hun steentje bijdragen, zonder de economische realiteit daarbij te vergeten.

De bedrijven die worden aangetrokken zich hier te vestigen, zijn bedrijven die op het terrein actief samenwerken rond tal van diensten met als doel economisch voordeel te realiseren, ecologische milieu-impact te verkleinen en de sociale cohesie tussen de bedrijven te bevorderen.

 

Bedrijven worden niet alleen beoordeeld op hun huidige stand van zaken, maar ook op hun toekomstpotentieel, de aard van de activiteit en de tewerkstelling” – Alain Triest, schepen lokale economie Stad Ninove –

 “Doorn Noord is één van de allerlaatste regionale bedrijventerreinen in Zuid-Oost-Vlaanderen” – Bart Wallays, Directeur streekintercommunale SOLVA – 

 

PROGRAMMA

Dinsdag 12 juni 2018 – Ninove – 11u

Locatie: Op het terrein van het nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein, Aalstersesteenweg (rechts van  modemakers)

10u45    Onthaal

11u00     Welkom door de Burgemeester van Stad Ninove, Tania De Jonge

11u05     Een nieuw bedrijventerrein ‘Doorn Noord’ onthuld door schepen van lokale economie, Alain Triest                             

— Naam en logo — 
— Omvang van het bedrijventerrein en aantal percelen — 
— Verwachte tewerkstelling — 
— 4 pijlers van het terrein — 
— Type bedrijven die aangetrokken worden — 
— Rol van het parkmanagement — 
— Uitgiftebeleid en selectiecriteria — 

 11u20     Sterke duurzaamheidsambities door schepen van milieu, Wouter Vande Winkel

 11u25     Verdere verloop en procedure door directeur SOLVA, Bart Wallays

 11u30     Receptie


PERSAANDACHT

TV-Oost
Het Laatste Nieuws
Het Nieuwsblad
Made in Oost-Vlaanderen
VOKA
Ninofmedia
Persregio Dender
Radio 2
Radio Mig
Susanova

Foto © Dirk Wollaert