Avietech Directie

Avietech in de kijker


Avietech is gespecialiseerd in bedrijfswageninrichting op maat. Samen met zusterbedrijf T-rack vestigt de onderneming zich binnenkort in Doorn Noord. We interviewden Tony Janssens, een van de zaakvoerders. Hij vertelt ons over hun keuze voor Doorn Noord, de bedrijfsactiviteiten en hun duurzaamheidsprincipes.

Wat doet Avietech?

Avietech is specialist in bedrijfswageninrichting op maat. Elke vakman of bedrijf met techniekers op de baan kan bij ons terecht om zijn bestelwagen te laten ombouwen tot een gedroomde mobiele werkplaats.

We willen van alle bedrijfsvoertuigen een aangename werkomgeving maken waar georganiseerd en veilig gewerkt kan worden. Met behulp van efficiënte, moderne technieken zorgen we ervoor dat elke bestelwagen met een duurzame en vooral kwalitatieve inrichting terug bij de klant bezorgd wordt. Naast de inrichting voorzien wij ook de belettering, navigatie, tracking systemen, car kits, signalisatie, dakdragers, veiligheidssloten …

Hoe en wanneer is het bedrijf opgestart?

Marleen Philips en ikzelf, Tony Janssens, startten Avietech op in 2008, in volle bankencrisis. We gaven na meer dan 20 jaar onze vaste jobs op om de sprong als zelfstandigen te wagen.

Al snel groeide ons project uit tot een succesvolle onderneming, die nu nog altijd de snelst groeiende speler op de markt is op het gebied van bedrijfswageninrichting.

In 2017 waagde ook onze jongste dochter Evi de stap om mee in de zaak te stappen. Samen met Marleen is zij verantwoordelijk voor de administratieve zaken bij Avietech. Een jaar later trad ook Dorien, onze oudste dochter, in onze voetsporen. Haar takenpakket omvat de rekrutering, strategie en marketing. Dankzij hun harde werk en constante inzet, zijn ze vanaf dit jaar ook medebestuurders van Avietech. Als groeiend familiebedrijf blijven we steeds erg gemotiveerd en blijven we onszelf uitdagen met nieuwe doelstellingen.

Waar zijn jullie momenteel gevestigd?

Momenteel is Avietech gevestigd op de Désiré de Bodtkaai 23, vlakbij het stadcentrum van Ninove.

Waarom heeft u gekozen voor Doorn Noord te Ninove?

Avietech is in volle groei en we keken al even uit naar een grotere locatie. De huidige locatie wordt stillaan te klein. Doorn Noord paste voor ons perfect in het plaatje. Een modern bedrijventerrein met een uitstekende ligging is voor Avietech de logische volgende stap. 

Welke activiteiten zal het bedrijf op het bedrijventerrein uitvoeren?

Avietech verhuist volledig naar Doorn Noord. Daarnaast verhuist ook T-Rack, het nieuwe zusterbedrijf van Avietech, naar de nieuwe locatie. T-Rack produceert, verkoopt en plaatst dakdragers voor bestelwagens. We zetten daarbij maximaal in op duurzame en kwaliteitsvolle producten van 100% Belgische makelij.

Hoe zullen jullie de duurzaamheidsprincipes toepassen op het terrein?

We zijn samen met de architect nog volop bezig om de plannen uit te tekenen. Duurzaamheid en kwaliteit staan hierbij voorop. We zullen er alles aan doen om toekomstgericht te bouwen. Dit wil zeggen dat we streven naar een vestiging voor Avietech die kwalitatief is en een aangename werkplek zal vormen voor ons team. Daarnaast willen we uiteraard ook onze ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen.

Hoeveel mensen stelt Avietech tewerk momenteel en komen er extra arbeidsplaatsen bij met de verhuis?

We zijn momenteel met een 20-tal mensen, en zoals eerder gezegd zijn we in volle groei. Meer zelfs, we willen onze omzet binnen een aantal jaar opnieuw verdubbelen. Logischerwijze zullen we dus ook extra collega’s aanwerven. 

Brengt een verhuis ook nieuwe toekomstplannen met zich mee? 

Ons jong zusterbedrijf T-Rack, dat meeverhuist naar Doorn Noord, heeft ontzettend veel groeipotentieel. Verder barsten we nog van ambitie. Er komen dus ongetwijfeld nog een aantal leuke projecten aan de komende jaren.